Sport

A cserekapus lett a hollandok hőse

Hollandia tizenegyespárbajban verte Costa Ricát és a döntőért játszhat

A holland válogatott óriási mezőnyfölénye ellenére 120 perc alatt gólképtelennek bizonyult Costa Rica ellen és csak büntetőkkel nyert, így  negyedikként - a németek, a brazilok és az argentinok után - a legjobb négy közé került.  Hollandia egymás után másodszor, összességében pedig ötödször jutott el az elődöntőig. A döntőért az argentinokkal mérkőzik majd szerdán. A mérkőzés hőse a 121-ik perben beállt Tim Krul volt, aki két büntetőt is hárított.

Az oranje dominanciáját a jelzi, hogy 12-szer találtak el a kaput, míg Costa Rica csak egyszer. A szögletrúgásoknál 11-1 volt az arány, a labdabirtoklás pedig 75-25 százalékos különbséget mutatott.

A hollandok irányították a játékot az első félidőben, sokkal többet birtokolták a labdát ellenfelüknél, de igazán lendületes támadásokat csak mintegy húsz perc elteltével vezettek. Ekkor helyzeteket alakítottak ki, többször zavarták össze a costa ricaiakat, akik viszont alapvetően védekezésre rendezkedtek be, s csak elvétve jutottak el a holland kapuig. A hollandok több akciója les miatt akadt meg, de nemegyszer csak néhány centin múlott, hogy nem fejezhették be támadásukat.

Hollandia CR