Sport

A Real Madrid nyerte a klubvilágbajnokságot

A királyi gárda egy japán csapat ellen állt ki a döntőn

A Real Madrid nyerte a Japánban rendezett labdarúgó-klubvilágbajnokságot, miután a vasárnapi fináléban a mesterhármast jegyző Cristiano Ronaldo vezetésével, hosszabbítás után 4-2-re legyőzte a házigazda Kashima Antlers együttesét.

A klubvilágbajnokságon a hat kontinens legrangosabb klubsorozatának győztese, valamint a házigazda szerepelt - utóbbi első ázsiai csapatként jutott el a torna fináléjáig.

A királyi gárda már a kilencedik percben megszerezte a vezetést a döntőben - melynek negyedik játékvezetője Kassai Viktor volt -, Karim Benzema egy kipattanó labdát vágott hét méterről a kapuba. A domináló spanyol együttesnek több lehetősége is volt a különbség növelésére, ám újabb gólt némi meglepetésre a japán bajnok szerzett: a Kashima Antlers Sibaszaki Gaku találatával egyenlített a szünet előtt.

A fordulás után Sibaszaki 18 méterről újra bevette Keylor Navas kapuját, ám 8 perc múlva Cristiano Ronaldo büntetőből egyenlített. A rendes játékidő nem hozott újabb találatot, a hosszabbításban Benzema tökéletes ütemű kiugratása után Ronaldo megszerezte második gólját. Bár a japán együttes a kapufát eltalálta még, betalálni a négyszeres aranylabdás portugál támadó tudott újra, így a Real Madrid megnyerte a finálét, s klubcsúcsát tovább javítva immár 37 tétmérkőzés óta veretlen.

Ez volt a királyi gárda ötödik sikere a sorozatban, ezzel az örökrangsor élére lépett, megelőzve a négyszeres győztes AC Milant.

A jogelőd klubvilágkupát is beleszámítva az 55. kiírásból 30. alkalommal született európai siker, míg 25-ször dél-amerikai csapat nyert.