Sport

A Real Madrid ideiglenesen kinevezett edzője nem hasonlítja magát Zidane-hoz

„Ki kell mennünk a pályára, és játszanunk egy mérkőzést, amely a jelenlegi helyzetben ugyanolyan fontos számunkra, mint bármilyen más összecsapás”

Santiago Solari, a Real Madrid labdarúgócsapatának ideiglenesen kinevezett vezetőedzője nem hasonlítja össze magát Zinédine Zidane-nal, az együttestől nyáron távozott kollégájával, aki sorozatban háromszor hódította el a Bajnokok Ligája-trófeát a királyi gárdával.

A párhuzam azért adná magát, mert a Real első csapatának irányítása előtt az argentin és a francia szakember is a madridi tartalékcsapatot vezette. Zidane-nal ellentétben azonban - akit 2016 januárjában két és fél évre neveztek ki a Real élére - Solari egyelőre nem tekinthető végleges megoldásnak.

A 42 éves tréner kedden megtartotta első edzését, majd azt követően a média nagy érdeklődésére való tekintettel sajtótájékoztatón válaszolt az újságírók kérdéseire. Elmondta: a maga részéről békén hagyná Zidane-t, akit a Real Madrid egyik legnagyobb alakjának tart.

"Jobb, ha egyedül hagyjuk őt a saját nagyságában, és nem hasonlítunk hozzá senkit" - vetette el Solari a párhuzamokra való utalást.

Az első edzés előtt Solari eligazítást tartott, melyben nyomatékosította szándékát, miszerint véget vet a csapat jelenlegi rossz sorozatának. A Real Madrid legutóbbi hét tétmérkőzésén egyszer nyert, míg egy döntetlen mellett ötször szenvedett vereséget. Utóbbiak között volt a CSZKA Moszkva elleni Bajnokok Ligája-mérkőzés, valamint a bajnokságban a Levante elleni hazai kudarc, illetve két idegenbeli rangadó, a Sevilla, majd a Barcelona vendégeként.

"Természetes, hogy az öltöző ilyenkor tele van fájdalommal, de a játékosok már nagyon várják, hogy megforduljon a helyzet. Ez egy bajnokokból álló társaság olyan harcosokkal, akik sok mindent nyertek már a Real Madriddal. A feladat nem a legkönnyebb, de láttam a futballistákon, hogy nagyon szívesen változtatnának a mostani állapoton" - hangsúlyozta Solari, aki a hétfőn elküldött elődjét, Julen Lopeteguit, nem kívánta értékelni, ahogy a madridi csapattal elért eredményeit sem.

Az argentin szakember végezetül kiemelte: bízik a csapatban, amely szerdán a spanyol Király Kupában a legjobb 32 között a harmadosztályú Melilla gárdájához látogat.

"Ki kell mennünk a pályára, és játszanunk egy mérkőzést, amely a jelenlegi helyzetben ugyanolyan fontos számunkra, mint bármilyen más összecsapás" - nyilatkozta Solari.