Sport

A Liverpool 200 millió euróért megvált volna Coutinhótól

A Vörösök szerint a Barcelona vezetése valótlant állít, ők soha nem akarták elengedni a brazil középpályást

Philippe Coutinhót 200 millió euróért eladta volna a Liverpool FC, de a Barcelona nem volt hajlandó kifizetni a 61 milliárd forintnak megfelelő összeget a brazil labdarúgóért.

A katalánok augusztusban három ajánlatot is tettek a támadó középpályásért, az első 80, a második 100, a harmadik pedig 125 millió euróról szólt, de az angol klub mindegyiket visszautasította. Barcelonában az átigazolási időszak utolsó napjáig reménykedtek Coutinho megszerzésében, és mint szombati sajtótájékoztatóján Albert Soler klubigazgató elmondta, erre végül mégis adódott egy lehetőségük.

"Tegnap késő este a Liverpool 200 millió eurót kért a játékosért, de úgy döntöttünk, ennyit nem fizetünk érte. Ez már a labdarúgás új korszakának a jele, amelyet nem a klubok vezetnek, hanem országok, befektetési alapok és ügynökök. Valaminek változnia kell, mi nem fogunk asszisztálni ehhez az új világrendhez" - nyilatkozta. Hozzátette, nem akarták kockáztatni a 150 ezer fős tagságú klub örökségét, amelyet igyekeznek következetesen és felelősségteljesen gondozni.

A csapattól augusztus elején távozott Neymar, akit világcsúcsot jelentő 222 millió euróért (67,6 milliárd forintért) a Paris Saint-Germain kivásárolt a szerződéséből. Ugyanakkor megszerezték Ousmane Dembélét, Nelson Semedót, Gerard Deulofeut és Paulinhót.

Soler úgy vélekedett, az igazolásoknál az volt a legfőbb problémájuk, hogy a klubok minél több pénzt próbáltak kisajtolni belőlük Neymar értékesítését követően. "A PSG 222 millióval jött hozzánk, ezért mindenki tudta, hogy van pénzünk és szinte megzsaroltak minket. Hihetetlen helyzetekben találtuk magunkat" - tette hozzá.

A Liverpool nem reagált nyilvánosan, de a Reuters brit hírügynökség egy hiteles forrásra hivatkozva azt közölte: az angol klub szerint a Barcelona állítása hamis, mert Coutinho kivásárlási árát soha nem határozták meg, mert nem akarnak megválni tőle. Ráadásul azt állítják, hogy a katalánok mindig is tisztában voltak ezzel.