Sport

A Ferencváros összegyűjtötte az őket sújtó bírói ítéletek videófelvételeit

A zöld-fehér klub szerint az elmúlt fordulókban többször is az ő kárukra tévedtek a játékvezetők a labdarúgó NB I-ben - Dollt eltiltották

Három fordulóval a bajnokság vége előtt a Ferencváros labdarúgócsapata hárompontos hátrányból várja a folytatást az éllovas Videoton mögött. A zöld-fehérek szerint az elmúlt hetekben több téves bírói ítélet is sújtotta őket, erről hivatalos oldalukon közöltek szerdán délelőtt egy összeállítást, videofelvételeket is mellékelve a vitatott szituációkról, illetve korábbi legendás játékosaik véleményét is megkérdezték a helyzetekről.

Az első eset a 26. fordulóban lejátszott Újpest elleni, FTC szempontjából idegenben lejátszott rangadóról való. 0-0-s állásnál a 93. percben Gorriarán éles beadása a büntetőterületen belül Vincent Onovo kezét találta el, a játékvezető nem jelzett szabálytalanságot. Nem egyértelmű a szituáció, de a felvétel alapján úgy tűnik, a nigériai középpályás kezével nem kereste a labdát.

Jogosan reklamáltunk, valóban kezezés volt, járt volna a tizenegyes a Fradinak – kommentálta a helyzetet a fradi.hu-nak Mucha József, aki játékosként két bajnoki címet és négy Magyar Kupát nyert a Ferencvárossal, valamint tagja volt az 1975-ben KEK-döntőig jutó együttesnek is

Objektum doboz

Az utolsó szituációban a 29. forduló Honvéd-FTC-meccsén 0-1-es vendégelőnynél Dibusz találkozott tizenhatoson belül Lanzafaméval, a játékvezető a zöld-fehérek kapusát látta szabálytalannak. A büntetőből a kispestiek kiegyenlítettek és végül megszerezték az egyik pontot. Ennek kapcsán az Origo megkérdezte olvasói véleményét, a válaszadók 75%-a szerint téves ítélet született. Az FTC honlapja felidézi, hogy az M4 Sport Góóól! című műsorának állandó szakértője, Bozsik Péter is úgy látta, túl szigorú volt a sípmester. Szokolai László élesebben fogalmazott a fradi.hu-n: "Köze nem volt a tizenegyeshez! Dibusz a lábával elérte a labdát, és Lanzafame ütközött bele utána Dibuszba a lábával."

"Többször, alaposan megnéztem az esetet, de nem volt tizenegyes, tévedett a bíró, még ha nem is volt könnyű a helyzete" - mondta Mucha József, akinek a véleményét Martos Győző is osztotta: "Nem volt tizenegyes: Dibusz elrúgta a labdát, a támadó átdobta magát rajta, a bíró pedig megette"

Objektum doboz
 

Thomas Dollt, a Ferencváros vezetőedzőjét egy mérkőzésre eltiltotta a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága szerdán. A német szakvezetőt szombaton a Budapest Honvéd otthonában lejátszott bajnoki mérkőzés (1-1) hajrájában a játékvezető elküldte a kispadtól. Eltiltását vasárnap, az utolsó előtti fordulóban esedékes FTC-Diósgyőr meccsen kell letöltenie. Az MLSZ honlapján közzétette határozatok szerint a Diósgyőr kiállított játékosát, Lipták Zoltánt ugyancsak egy meccsre tiltották el. A Ferencvárost 1 millió forintra büntették, mert szurkolói jelentős mennyiségű pirotechnikai eszközt használtak, valamint szidalmazták az ellenfelet, más sportszervezeteket és a játékvezetőt. A Budapest Honvédnak 600 ezer forintot kell befizetnie, mert megsértette a mérkőzésrendezéssel kapcsolatos szabályzati előírásokat, drukkerei szidalmazták az ellenfelet, annak egyik játékosát és a játékvezetőt. Hasonló okok miatt a Haladást 250 ezer, az Újpest FC-t 150 ezer, a Videoton FC-t 400 ezer, a Vasas FC-t pedig 300 ezer forintra büntették.