Sport

A Chapecoense nem adja fel

A kolumbiai légikatasztrófa után újra talpra állna a csapat

A brazil élvonalbeli Chapecoense labdarúgóklub alelnöke eltökélt abban, hogy talpra állítsa a csapatot, és mindent megtesz azért, hogy a gárda jövőre ismét pályára lépjen azok után, hogy a keret legtöbb tagja hétfőn este életét vesztette a kolumbiai légikatasztrófában.

A tragédiában - nem végleges adatok szerint - az együttes 19 játékosa hunyt el, három csapattag túlélte a katasztrófát.

A Chapecoense éppen Medellínbe tartott, ahol a helyi Atletico Nacionallal játszotta volna szerdán a Copa Sudamericana döntőjének első mérkőzését.

"Újjáépítjük a klubot, igazolunk új játékosokat, egyeztetünk és türelmesek leszünk, megpróbáljuk folytatni a játékot a Brasileiróban, amely nagyon fontos nekünk - fogalmazott a brazil élvonalról beszélve az alelnök, Ivan Tozzo. - "Szeretnénk folytatni." - hangsúlyozta. A szerencsétlenséget mindössze hatan élték túl.

A túlélők között van a futballklub három játékosa: két hátvéd, Alan Ruschel és Helio Hermito Zambier - ő Netóként ismert -, valamint Jakson Follman kapus. Utóbbinak az orvosok tájékoztatása szerint amputálni kellett a jobb lábát, s a család kérte, hogy ezt a hírt közöljék a nyilvánossággal. Follman állapotát sikerült stabilizálni, és az intenzív osztályon tartják. Korábban a másik kapust, Danilót is a túlélők között említették, ám ő később belehalt sérüléseibe.

A repülőgép kilenctagú személyzetéből ketten maradtak életben, valamint egy újságíró, aki a csapatot kísérte el a fináléra.

A sportvilág szereplői, klubok, játékosok, szurkolók támogatásukról és együttérzésükről biztosították a Chapecoense csapatát.

A brazil klubok többsége, köztük a bajnok Palmeiras, jelezte: kész futballistákat kölcsönadni, hogy az egyesület tovább folytathassa szereplését.