Sport

A Barcelona meghívta a Chapecoensét a Gamper-kupára

A brazil csapat talpra állításában is segítenének a katalánok

Az FC Barcelona hivatalos honlapján tette közzé, hogy a Gamper-kupa jövő évi kiírására meghívót küldött a repülőgép-szerencsétlenség által sújtott brazil csapat, a Chapecoense számára. Amennyiben a dél-amerikaiak elfogadják az invitálást, augusztusban megmérkőzhetnek a gránátvörös-kékekkel a trófeáért.

barcachape576
A keddi, Mönchengladbach elleni meccs előtt gyászszünettel emlékeztek az áldozatokra Barcelonában. Fotó: fcbarcelona.com/Victor Salgado
A Barca vezetősége ezzel szeretne tisztelegni a katasztrófában elhunyt 71 áldozat emléke előtt, akik közül 19-en a Chapecoense labdarúgói voltak.

A katalánok elöljárói emellett azt is jelezték, minden rendelkezésre álló eszközzel segíteni fogják a brazil klubot az újrakezdésben.

A Gamper-kupát 1966 óta rendezik meg jellemzően augusztusban a Barcelona alapítója, Joan Gamper emlékére. A trófea a sorsa egy meccsen dől el, az ellenfeleket meghívásos alapon választják ki. A korábbi években olyan sztárcsapatok mondtak igent az invitálásra, mint az AC Milan, a Bayern München, vagy a Boca Juniors.