Sport

Tartalékosan is csoportelső a női válogatottunk

A Szeged nem tudta megszakítani a Veszprém sikersorozatát a Magyar Kupában

Felemásra sikerült a hétvégi győri kézilabda-csúcstalálkozó, mert a lejátszott öt mérkőzésből mindössze egy volt magas színvonalú és izgalmas: a Veszprém–Szeged Magyar Kupa-elődöntő.

A magyar női kézilabda-válogatott utolsó Európa-bajnoki selejtezőmérkőzését Szlovákia ellen játszotta a győri arénában. Csapatunk kulcsjátékosai közül többen hiányoztak, azonban így is a félidőben már hét góllal vezettünk. Ez túlzottan is megnyugtatta a fiatal játékosokat.

A kapus, Szikora Melinda remekelése ellenére a szlovákok 10–9-re megnyerték a második félidőt, de a 25–19-es győzelem azt jelentette, hogy a magyar válogatott Spanyolországot és Portugáliát megelőzve csoportelsőként jutott ki a november 4. és 20. között sorra kerülő szlovén–északmacedón–montenegrói rendezésű kontinenstornára.

Már az elődöntőkben eldőlt, hogy a Veszprém nyeri a férfi kézilabda Magyar Kupát, így a bronzmérkőzés és a finálé is egyoldalú játékot hozott. A két legerősebb csapat már az elődöntőben csatázott, és fordulatos, izgalmas mérkőzésen a kevesebbet hibázó Veszprém 30–27-re legyőzte a Szegedet. A bakonyi klub 1986 óta, harminchat éve mindig bejutott a fináléba. A győztes csapatban Petar Nenadic hét, Andreas Nilsson és Rasmus Lauge Schmidt négy-négy góllal, Cupara hat, Corrales négy védéssel járult hozzá a sikerhez. A Szegedben Bodó Richárd hét, Imanol Garciandía négy találattal, Mikler Roland pedig tíz védéssel zárt.

Mivel a másik elődöntőben a Veszprém másik csapata, a Fejér-B.Á.L. szintén 30–27-re nyert Budakalász ellen, így először fordult elő, hogy egy város két együttese játszotta a finálét, ami lapzárta után ért véget.

Kapcsolódó írásaink