Sport

A cél előtt bukott el a válogatottunk

Kézilabda. Bánhidi Bence: Nagyon el vagyok keseredve a kiesés miatt

Az álmodozásból kijózanító volt az ébredés: a magyar férfi kézilabda-válogatott a svédektől elszenvedett hatgólos vereség után 34–26-ra kikapott Portugáliától az Európa–bajnokság középdöntőjének utolsó fordulójában, Malmőben, így nem jutott tovább csoportjából.

A csoportkörben, majd a középdöntő első mérkőzésein is teher nélkül játszható magyar válogatott hatalmas elvárással, s így nagy súllyal a vállán lépett pályára Portugália ellen az utolsó középdöntős mérkőzésen. Együttesünk számára az olimpiai selejtezőn való részvétel, s az elődöntőbe jutás is tét volt. Ez a nyomás meg is látszott együttesünk első félidei teljesítményén, mert a támadójátéka nagyon hullámzó volt, s nem találta az ellenszert a portugálok hét a hat elleni, két beállós játékára. Így aztán Salináék a szünetben két góllal (14–16) vezettek.

Ezúttal elmaradt a második félidei „feltámadás” mert a portugálok nagyon fegyelmezetten védekeztek a támadásait középen erőltető csapatunk ellen, átlövőink pontatlanul céloztak, a védekezésünk pedig teljesen szétesett, így súlyos vereség lett a vége (26–34). Pedig együttesünk még négygólos vereséggel is kijuthatott volna az olimpiai selejtező tornára.

„A végére elfogytunk, nem tudtunk olyan sebességben kézilabdázni, mint ahogyan kellett volna – ismerte el Gulyás István szövetségi kapitány –, de küzdöttünk végig. Ezt a két utolsó meccset el kell felejtenünk, és arra kell emlékeznünk, hogy az Eb első felében milyen jó játékot mutatott a csapat.” Az érthetően csalódott Bánhidi Bence azt mondta: „Nagyon el vagyok keseredve, mert nem így terveztem, szerettem volna Stockholmba utazni. Azt érzem, hogy amikor van egy kis nyomás, amikor ott állunk az álom kapujában, akkor megijedünk. Ezt meg kell tanulni elkerülni.” A pénteki elődöntőben a csoportunkban győztes Norvégia Horvátországgal, míg a címvédő Spanyolország Szlovéniával mérkőzik.

Kapcsolódó írásaink