Sport

Újabb játékost hívott be a válogatottba Marco Rossi

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi a dunaszerdahelyi DAC csapatában játszó Vida Mátéval bővítette ki a Horvátország és Azerbajdzsán ellen készülő keretet.

Újabb játékost hívott be a válogatottba Marco Rossi
Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott olasz szövetségi kapitánya
Fotó: MH

A Horvátország elleni mérkőzésen Baráth Botond és Nagy Ádám nem léphet pályára eltiltás miatt, de Dzsudzsák Balázs, Szoboszlai Dominik, Korhut Mihály és Pátkai Máté is 2-2 sárga lapot gyűjtött össze az eddigi Eb-selejtezők során, így amennyiben a horvátok ellen is lapot kapnak, akkor Azerbajdzsán ellen nem számíthat rájuk Marco Rossi. Ezért is gondolta úgy a stáb, hogy szükség lehet még egy játékosra a keretben.

„Vida Máté meghívását már a hétfőn kihirdetett 26 fős keret kihirdetése előtt is fontolóra vettük, így nem teljesen váratlan, hogy most meghívót kap. A fociban fontos a kockázatvállalás is, ezúttal azonban úgy érzem jobbnak, ha biztonsági játékos leszek, hiszen lehet, hogy huszonhat játékos is elegendő lenne a keretbe, azonban ha a középpályán hirtelen kevesen maradnának az Azerbajdzsán elleni meccsre, akkor az utolsó pillanatban óriási kapkodásban kellene behívnunk valakit a kiesők helyére. Ezt elkerülendő jobbnak láttam, ha inkább Máté is velünk tart és már az első edzéstől kezdve velünk készül, hogy minél inkább elsajátítsa a játékunkat, taktikánkat” - magyarázta a döntést Marco Rossi az mlsz.hu-nak.

Vida Máté korábban három alkalommal volt válogatott
Vida Máté korábban három alkalommal volt válogatott
Fotó: DAC 1904

A DAC 23 esztendős középpályása már régóta várt erre a lehetőségre.

„Nagyon örülök, hogy ismét a válogatott keret tagja lehetek. Részben ezért is igazoltam annak idején ide, a DAC-hoz, hogy legyen esélyem újra válogatottnak lenni. Mióta megérkeztem ide, azóta ezért küzdöttem minden nap, úgyhogy mást nem is nagyon tudok mondani ebben a pillanatban, mint hogy borzasztó boldog vagyok” - mondta Vida Máté.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom