Sport

 Deforma

Korner

Emlékszem a barcelonai formaruhára. Akkoriban az volt az ukáz, hogy ha már a teljes utazó csapat (újságíróstól, sportvezetőstől) kapott a magyar olimpiai csapat egyenruhájából, legyünk kedvesek abban felszállni a repülőgépre.

El lehet képzelni, milyen állapotban érkeztünk meg az El Pratra nejlonharisnyában, új cipőben (amiben naná, hogy megdagadt mindenki lába) és a kifutóra szánt kiskosztümben/öltönyben. Ami divatos (magyarosnak nem mondható) padlizsánszínű volt, csak épp csúnyán bele lehetett izzadni. Ja, és erősen gyűrődött. Az indulás előtti csapatképen még kinéztünk úgy-ahogy, de a leszállás után az öltözet úgy festett, mint amit a kutya szájából húztak ki. És ez a ruha még a jobbak közül való volt. Öt olimpián volt szerencsém a helyszínen végignézni a megnyitón a nemzetek bevonulását, és mindig szomorúan állapítottam meg: szinte mindenki más jobban néz ki nálunk. Nemcsak a mindig divatos olaszok és fran­ciák, de az oroszok, mexikóiak, sőt még a Trinidad és Tobago színeit képviselők is. Ők legalább népviseletben vonultak fel. Mi viszont valami félresiklott kreálmányban. Amit természetesen a belterjes hazai divatszakma zsűrizett. És amiről egészen addig azt gondolhattuk, hogy jó lesz, amíg meg nem láttuk a többieket. Pekingben oly csúnyára sikerült a magyar formaruha, hogy „indultunk” vele a Buzzfeed legnevetségesebb olimpiai egyenruhák versenyében. Nos, a tokiói olimpián sem mi nyerjük meg a szépségversenyt a most kihirdetett, japán kimonóra hajazó (miért is?), a nemzeti színeket rosszul idéző, magyar motívumoknak teljességgel híján lévő szettel. Még jó, hogy nem ebben a számban akarunk nyerni.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom