Sport

Érzékenyítés

Korner

Szeretem az atlétikát. Semmi kifogásom ellene, hogy a sportág nemzetközi szervezetei új típusú versenyt gründoljanak, hogy a sportág képviselői némi aprópénzt gyűjthessenek.

De a hét eleji kétnapos minszki Egyesült Államok Európa-viadal nézése (ez mellesleg nem is volt egyszerű, lévén az M4 Sport nem talált az éjszakai óráknál fogyaszthatóbb műsorsávot a 37 versenyszámos eseménynek) elszomorított. És nemcsak azért, mert rendre azzal szembesültem, hogy – az ötletet megcsúfolva, miszerint a 3–3 ranglistavezető amerikai és európai sportoló álljon rajthoz a házigazda fehéroroszokkal kiegészülve – X vagy Y atléta nem vállalta a részvételt, de azért is, mert elgondolkodtam, miért is tűnt jó ötletnek az Európai Atlétikai Szövetség norvég elnöke, Svein Arne Hansen számára tető alá hozni azt a viadalt, ahol az Egyesült Államok az „Egyesült Európával” vetélkedik. Ráadásul úgy, hogy amíg az amerikai versenyzők mezén szerepelt az USA felirat, és a képernyő szimbólumai közt is látható volt a Stars and Stripe (az amerikai nemzeti lobogó), addig az európai atléták nemzeti identitása az európai felirat alatt köddé vált. A közvetítésben csak a riporteren múlt, szóba hozza-e, az illető melyik ország versenyzője. (A pontversenyt amúgy az öreg kontinens sportolói nyerték nagy fölénnyel, és a dohai vb előtt pár elfogadható eredmény is született, például a súlylökő olimpiai bronzérmes Márton Anita idei legjobbját dobta.)

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom