Sport

Csak egyetlen csoportban dőlt el szinte minden

Labdarúgás. Eb-selejtezők a szeptemberi zárás után a veretlen négy csapatot arra késztethetik, hogy egy újabb kör után, október végén akár hátra is dőlhetnek

Befejeződtek a szeptemberi Európa-bajnoki-selejtezők, néhány csapat nagyon közel jár már ahhoz, hogy biztosítsa a helyét a 2020-as torna huszonnégyes döntőjében. Nem veszített még pontot az angol, a spanyol, a belga és az olasz válogatott, ezek a gárdák már októberben befejezhetik a selejtezők számukra érdemi részét.

Csak egyetlen csoportban dőlt el szinte minden
Egy meccsen négy gólt lőtt a portugál Ronaldo, örülnek is a többiek
Fotó: AFP/NurPhoto/Mike Kireev

Az A csoportban a Háromoroszlánosok mögött most a csehek állnak, a koszovóiaknak van még reális esélye a továbbjutásra. A B-ben jól állnak az ukránok, és sokat javítottak a helyzetükön ebben a hónapban a portugálok, akik immár a vesztett pontokat tekintve néggyel előzik meg a szerbeket. A C csoportban a német, a holland és az északír válogatott egyformán áll, de a briteknek a hátralévő három meccse mind a riválisok ellen lesz, ráadásul ezekből kettő idegenben.

A D csoportban nagyon szoros a verseny az írek, a svájciak és a dánok között, utóbbiak vannak lépéshátrányban. Az E csoportban vannak a magyarok (róluk tegnapi lapszámunkban részletesen írtunk), az F-ben a spanyolok csoportelsők lesznek, de a második helyért nagy a tusakodás a svédek, a románok és a norvégok között. A román csapat mindkét riválisát fogadja még.

A G csoportban a lengyeleknek rosszul sikerült a legutóbbi két meccs, de még vezetik a csoportot (13 pont), feljöttek a szlovének (11), nyakukon az osztrákok (10), és még az észak-macedónok és az izraeliek is álmodozhatnak a második helyről (8–8). A lengyeleknek a legkedvezőbb a sorsolása.

A H csoportban a törököknek és a franciáknak 15–15 pontja van, a két csapat még játszik egymással. Az izlandiak lépéshátrányba kerültek Albániában. Az I csoportban a legtisztább a képlet, a belga és az orosz csapat is kiemelkedik a mezőnyből. Végül pedig: a J-ben az olaszoknak aligha lesz már gondja, és nagyon jó esélye van a finn válogatottnak is az Eb-részvételre, továbbjutása a magyar válogatottnak adna esélyt a Nemzetek Ligája playoffjában való szereplésre.

Eb-selejtezők, keddi eredmények

A csoport: Montenegró–Csehország 0–3, Anglia-Koszovó 5–3. Az állás: 1. Anglia 12 pont (4 mérkőzés), 2. Csehország 9 (5), 3. Koszovó 8 (5), 4. Bulgária 2 (5), 5. Montenegró 2 (5).

B csoport: Luxemburg–Szerbia 1–3, Litvánia–Portugália 1–5. Az állás: 1. Ukrajna 13 (5), 2. Portugália 8 (4), 3. Szerbia 7 (5), 4. Luxemburg 4 (5), 5. Litvánia 1 (5).

H csoport: Moldova–Törökország 0–4, Franciaország–Andorra 3–0, Albánia–Izland 4–2. Az állás: 1. Franciaország 15 (6), 2. Törökország 15 (6), 3. Izland 12 (6), 4. Albánia 9 (6), 5. Moldova 3 (6), 6. Andorra 0 (6).

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom