Sport

Gólerős csatárt szerződtetett a Fradi

A labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros csapata szerződtette a norvég Stabaek elefántcsontparti csatárát, Franck Bolit.

Gólerős csatárt szerződtetett a Fradi
Franck Boli 2018-ban gólkirály volt a norvég élvonalban
Fotó: fradi.hu

A 25 éves támadó a 2018-as idényben szerzett 17 találatával gólkirály volt a norvég élvonalban, de már idén is hatszor bevette az ellenfelek hálóját. Az egyébként a magyar utánpótlás válogatott Torvund Alexandert is foglalkoztató Stabaek mellett megfordult még az Aalesundsnál, de játszott Kamerunban és Kínában is.

A szerződése 2021-ig szólt a norvég klubnál, a mértékadó Transfermarkt pedig 700 ezer euróra becsüli az értékét, így valószínű, hogy a zöld-fehérek komoly összeget fizettek Boli játékjogáért. Ezt pedig alátámasztja a Stabaek sportigazgatójának, André Olsennek a nyilatkozata is.

„Nyilvánvalóan nehéz döntést kellett meghoznunk. Szerettük volna, ha Franck hosszú ideig velünk marad, ám figyelembe kellett vennünk a körülményeket. Anyagilag igen jelentős ajánlat volt az asztalunkon. Végül úgy döntöttünk, mindenki jól jár ezzel az üzlettel” - mondta André Olsen.

Érdekesség, hogy rövid idő alatt Boli már a második afrikai származású futballista, akit Norvégiából szerződtet a Fradi. A Strömsgodsettől érkező Tokmac Nguen pedig eddig igencsak bevált, szóval a drukkerek reménykedve várhatják az elefántcsontparti játékos bemutatkozását.

Kapcsolódó írásaink