Sport

Öngólt lőttek az amerikai női labdarúgók

Az egyenlő esélyek jegyében

Cáfolta az Amerikai Labdarúgó-szövetség (USSF) elnöke, Carlos Cordeiro azokat az állításokat, amelyekkel a női labdarúgó-válogatott tagjai, élén a médiakedvenc Megan Rapinoe-val (képünkön) egy ideje sikeresen telekürtölték a világsajtót, s amelyek szerint nemi diszkrimináció, hogy mennyivel rosszabbul keresnek, mint az amerikai férfi fociválogatott tagjai.

Öngólt lőttek az amerikai női labdarúgók
Megan Rapinoe
Fotó: MH

A kétszeres vb-győztes női csapattagok anyagi megbecsülésének hiá­nyával kapcsolatos hullámok elérték az amerikai kongresszust is. Ehhez képest erősen lehűtötte most a kedélyeket Cordeiro elnök úr egy friss pénzügyi átvilágítás után nyilvánosságra hozott levele, amelyből kiderül, az Egyesült Államok női labdarúgó-válogatottjának tagjai 2010 és 2018 között több pénzt (34,1 millió dollár, mintegy tízmilliárd forintot) kaptak, ráadásul garantált fizetés és bónuszok formájában, mint férfi társaik (26,4 millió dollár, azaz 7,77 milliárd forint). A női játékosok mögött álló szervezet (USWNT) azt állítja, hamisak a számok.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom