Sport

Milák és Dressel, a két világrekorder párbaja várható

Vizes világbajnokság. Az amerikai tini, Regan Smith szenzációs rekorddal finalista 200 m háton

Két versenynappal a kvangdzsui FINA-világbajnokság befejezése előtt a magyar válogatott tartja előkelő ötödik helyezését négy aranyérmével a táblázaton. Mérlegünk ma és holnap még két-három medállal gyarapodhat.

Milák és Dressel, a két világrekorder párbaja várható
Milák Kristóf a legcsekélyebb erőlködés nélkül is a harmadik legjobb időt úszta
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Némi túlzással azzal is magyarázhatnánk, hogy az úszóversenyek hatodik napján három világcsúcs is született, hogy megjavították a légkondicionáló berendezést az uszodában. Korábban sok úszó arra panaszkodott, hogy túl párás a levegő, az olimpiai bajnok svéd Sarah Sjöström rosszul is lett. Mindenesetre valami volt a levegőben, mert például a női 200 m hát elődöntőjében a 17 éves amerikai Regan Smith hatalmas világcsúcsot úszott, 2:03.35 perces eredményével honfitársa, Missy Franklin 2012-es 2:04.06-os rekordját javította meg. A döntőben két magyar ellenfele is lesz, Hosszú Katinka az ötödik, Burián Katalin a nyolcadik idővel jutott be. „Bizonyos dolgokat másképp szerettem volna csinálni az előfutamhoz képest, de pont azokat nem sikerült, a fordulók például megint nem voltak jók, ezeket rendbe kell tenni – értékelt Hosszú. – Nem szerettem volna nagyon külső pályán úszni a döntőbe, de így is benne leszek az éremcsatában, óriási harc lesz.”

A férfi 100 m pillangó elődöntőjében is világrekorddal ijesztgette riválisait az amerikai Caeleb Dressel, aki 49.50 másodperccel megjavította Michael Phelps 2009-es világrekordját (49.82). A döntőben Dressel megküzdhet a 200-on világcsúcsot úszó Milák Kristóffal, aki a harmadik legjobb időt (50.95) érte el, míg a veterán Cseh 51.86-os eredményével összesítésben a tizedik lett. „Nagyjából ilyen időt szerettem volna úszni, jól sikerült, csak magamra figyeltem. Picit talán feszesebb és pörgősebb lehetett volna, de a kar jó volt. Készülök a döntőre, nagyon kemény lesz. A fináléban csak Dresselre kell figyelni, amennyire lehet, tapadni kell rá, és akkor a végén lesz, ami lesz” – nyilatkozta Milák. A nap harmadik világcsúcsát az orosz Anton Csupkov érte el, aki 200 m mellen 2:06.12 percces idővel nyert a korábbi rekorder, az ausztrál Matthew Wilson előtt. Ez volt a hetedik világcsúcs Kvangdzsuban.

Az egyetlen magyar érdekeltségű pénteki fináléban Telegdy Ádám hetedik lett 200 m háton 1:56.86-os idővel, alig elmaradva egyéni legjobbjától (1:56.69 p).

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom