Sport

A magyar sport újra aranykorát éli

Ötven nappal az öttusa-vb előtt

Bár már tavaly létrehozták, és az első két világverseny-rendezésén is túl van, csak tegnap, az újabb nagy kihívás, a budapesti öttusa-világbajnokság rajtja előtt ötven nappal mutatta be hivatalosan Szabó Tünde sportért felelős államtitkár a Nemzeti Sportügynökséget (NSÜ).

A Testnevelési Egyetemen tartott eseményen elmondta, a hazai világesemények világszintű rendezése érdekében szükséges volt levenni a sportszövetségek válláról a terhet és megalakítani az ügynökséget, amely a kiemelt viadalok rendezésével foglalkozik és két sikeren (asztalitenisz-vb és női vízilabda-világliga) már túl is van. „A magyar sport aranykorát éli, korábban nem tapasztalt állami támogatásban részesül. Küldetésünk a magyar sport szolgálata” – mondta Nagy Zsigmond, az NSÜ ügyvezető igazgatója. Ami az öttusa-vb-t illeti, Bretz Gyula, a Magyar Öttusaszövetség elnöke azt emelte ki, hogy szeptemberben sporttörténelmet írnak, hiszen egyszerre még soha nem rendeztek öttusa- és laserrun-világbajnokságot. A jegyeket augusztus 5-től árulják.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom