Sport

Dobogóra álltak a Lőrincz fivérek Minszkben

Európa Játékok. A magyar mérleg: négy arany, hat ezüst és kilenc bronz

A Minszkben befejeződött második Európa Játékokon a magyar küldöttség érmeinek csaknem felét a kajak-kenusok nyerték – négy arany-, öt ezüst –, a kötöttfogású birkózóink három éremmel zártak.

Kötöttfogású birkózóink közül a huszonhárom éves Torba Erik (hatvan kilogramm) nyerte az első érmet Minszkben. A Honvéd sportolója svéd, román, majd az elődöntőben grúz riválist győzött le, a döntőben viszont vereséget szenvedett az oroszok világ- és Európa-bajnoki címvédőjétől, Sztyepan Marjanyantól. „Jó erőben voltam, a meccs közben pedig nem éreztem, hogy sokkal erősebb lenne nálam Sztyepan. Lent viszont a hosszú kezeivel gyorsan összefogott, beszorított, abból pedig már nem lehetett kimozogni” – nyilatkozta az MTI-nek Torba.

Lőrincz Viktor (nyolcvanhét kilogramm) nem akart lemaradni testvérétől, Tamástól, aki a hetvenhét kilósok mezőnyében nyert bronzérmet. A Honvéd Európa-bajnoka bosszantó vereséget szenvedett azeri Abbasovtól, aki bejutott a döntőbe, így birkózónk vigaszágra került. A harmadik helyért a horvát Ivan Huklekkel küzdött, akit fáradtan is legyőzött. „Ez nagyon kemény volt. Lejöttem a vigaszági meccs­ről és nem akartam elhinni, amikor tizenöt perc múlva szóltak, hogy mennem kell, elképesztően elfáradtam. Nagyon kellett a négypontos akció, azzal megzavartam Hukleket” – nyilatkozta Lőrincz Viktor. „Örülök az éremnek, és annak különösen, hogy a 2017-es Eb óta először nyertünk egyszerre érmet a testvéremmel világversenyen” – fogalmazott. Sike András szövetségi kapitány értékelése szerint: „Ötből három versenyzőnk dobogóra állhatott, amivel elégedett vagyok. Persze mindig akad, amin lehet bosszankodni, Lőrincz Viktor negyeddöntője ilyen, de összességében eredményes versenyt zártunk.”

A jövő héten tizenhetedik születésnapját ünneplő tornász, Peter Sára a selejtezőből az első helyen került a szer hatos döntőjébe, ahol viszont a második ugrása nem sikerült, így a harmadik helyen végzett. Ugyancsak harmadik lett Vecsernyés Bálint nyújtón.

A karatésok két érmet hoztak: Tadissi Martial (hatvanhét kilogramm) és Hárspataki Gábor (hetvenöt kilogramm) is bronzérmes lett. Küldöttségünk, eggyel elmaradva a négy évvel ezelőtt szerzett húsztól, a tizenharmadik helyen végzett az éremtáblázaton.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom