Sport

Száz fiatal sportoló kap támogatást idén

Mol Alapítvány a tehetségekért

Tavasszal hirdetették meg a Mol Tehetségtámogató Program sportpályázatát, amelyre két kategóriában csaknem nyolcszáz pályázat érkezett, ezek közül választott a Mol Alapítvány kuratóriuma egy szakértői zsűri segítségével végül százat.

Az összesen 32 millió forint értékű támogatás útiköltségtérítésre, eszközvásárlása és egyéb, sportoláshoz kötött tevékenységre költhető azon fiataloknak, akik a tehetségüket országos, netán nemzetközi versenyen bizonyították. A díjakat kedden adták át Budapesten, mégpedig a háromszoros olimpiai bajnok úszónő, a Mol által (is) szponzorált Hosszú Katinka jelenlétében. „Világrekordot is állíthatnánk most az egy négyzetméterre jutó tehetséges sportolók számával” – mondta Hosszú Katinka a díjátadón, hozzátéve: öröm látni, hogy ennyi kiemelkedő ifjú sportoló van hazánkban. Tény, a száz támogatott közt ott van Pusztai Liza, kadét világ- és Európa-bajnok, ifjúsági olimpiai és felnőtt Eb-bronzérmes magyar kardvívó, aki már 2016 óta élvezi ezt a fajta támogatást, de a százak közt található Özbas Sofi ifjúsági olimpiai bajnok cselgáncsozó és Karai Levente junior Európa-kupa győztes triatlonista is. Az alapítvány 2006 óta 2054 sportolót támogatott, összesen 438 millió forinttal.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom