Sport

Az idegenbeli győzelem után itthon is nyerni kellene

Labdarúgás. Bakui kiállítása miatt életbe lépett a magyar szövetségi kapitány felfüggesztett büntetése, Cosimo Inguscio helyettesíti Marco Rossit

A magyar labdarúgó-válogatott Azerbajdzsán legyőzése (3–1) után ma este (20.45 óra, tv: M4 Sport) a walesieket fogadja a 2020-as Európa-bajnokság selejtezősorozatában, és ha legalább döntetlent ér el, őszig biztosan az E csoport élén marad.

Bakuban szombaton 3–1-re nyert a magyar válogatott az Eb-selejtezőn, amelyen a holland bíró kiállította Marco Rossit. Az olasz edző, akit a körülbelül ötszáz fős magyar tábor ütemes, „Mar-co Ros-si, Mar-co Ros-si” kiáltása kísért ideiglenes helyére, miután a holland Kevin Blom játékvezető elküldte a kispadtól, már a Bakcellar Arénában, a mérkőzés után is elmondta véleményét az esetről. Arról beszélt, hogy egy labdarúgó-mérkőzés nem színházi előadás, vagy teniszmeccs, itt a szereplőknek emóciói vannak, amelyek felszínre törhetnek. Szerinte ezt a bírónak is tiszteletben kellett volna tartania. Nem érezte jogosnak a kiállítást – de az, miután volt még egy korábbról felfüggesztett egymeccses eltiltása, életbe lép ma este, a walesiek elleni selejtezőn. Ezért segítője Cosimo Inguscio irányítja majd a csapatot, aki egyébként Rossi tavaly őszi eltiltása idején, az észtek ellen is beugrott már ezen szerepbe.

Bár a kapitány eddig mindig jelentős változásokat hajtott végre a kezdő csapaton egy három-négy nappal az előző követő tétmérkőzésen, ezúttal szűkebbek a lehetőségei, mert Kádár Tamás, Bese Barnabás és Zsótér Donát továbbra is sérült, nem kerülhetnek a kezdő csapatba. Szerencsére a védelem jól működött Bakuban, a Willi Orbán két, valamint az újonc Holman Dávid egy góljával elért 3–1-es siker egyben az első idegenbeli pontszerzés, sőt győzelem volt a csoportunkban. Egyben az első idegenbeli diadal, amelyet Marco Rossival elért a válogatott.

Ryan Giggs, a walesiek szövetségi kapitánya, a Manchester United korábbi világklasszisa úgy véli, győzelmi kényszerben van a csapata, miután szombaton 2–1-re kikapott Eszéken a horvátoktól. „Minőségi ellenféllel találkozunk, amelynek a pálya minden részén van minőségi játékosa. Nem egy futballistára fókuszálunk, hanem csapatként kell felülkerekednünk” – tette hozzá.  A magyar és a walesi válogatott eddig tízszer csapott össze, legutóbb 2005-ben. A mérleg magyar szempontból negatív: 3 győzelem és 2 döntetlen mellett 5 vereség, valamint 14-15-ös gólkülönbség.

Eb-selejtező, E csoport, 4. játéknap: Azerbajdzsán-Szlovákia, Baku 18, Magyarország-Wales, Groupama Aréna 20.45.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom