Sport

Mindenki a bírót szidta

Labdarúgás. A nevétől és az idénytől búcsúzó MOL Vidi FC fordított a Magyar Kupa döntőjében

Hiába szerzett Holender Filip tizenegyesgóljával a Bp. Honvéd vezetést a labdarúgó Magyar Kupa döntőjében, a MOL Vidi FC Marko Scsepovics és Anel Hadzic révén fordított, és története során másodszor hódította el a serleget.

Mindenki a bírót szidta
Juhász Roland a serleggel: a MOL Vidi nyerte a hetvenkilencedik MK-döntőt
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Nem könnyű annak eldöntése, melyik volt Marko Nikolics sikeresebb idénye a Vidi élén. A 2017–2018-asban megnyerte a kétségtelenül legfontosabb hazai titulust, a bajnoki címet, a 2018–2019-esben ellenben – noha csak második lett az NB I.-ben – szerepelhetett csapatával az Európa-liga főtábláján, és megnyerte a Magyar Kupát. Csertői Aurél 2006-os diadala óta (vagy ha úgy tetszik, a székesfehérvári klub eredményessége szempontjából új korszakot jelentő Garancsi-érában) ő az első, aki megnyerte ezt a serleget. A Vidi 2018 őszén elsősorban olyan képet festett magáról, amelyen egy, az európai középmezőnnyel a harcot felvenni képes csapat látható. Idén – talán leszámítva a Ferencváros elleni kupanegyeddöntőt – eddig sokkal fakóbb volt a kép. Ám a kupagyőzelem sok mindent helyre rakott a klubnál, amely júliustól ismét új néven, MOL Fehérvár FC-ként szerepel majd.

A mérkőzés után a légiósok az angol disaster, a magyarok a katasztrofális kifejezést használták a Vidi első félidei teljesítményére. A fordulás után ellenben sokkal agresszívebben és hatékonyabban futballoztak, és végül 2–1-re nyertek. „Nagyon jó szezont sikerült megkoronázni ezzel a győzelemmel. A kitűzött három célból kettőt elértünk, főtáblára jutottunk az Európa-ligában, és megnyertük a kupát. A Honvédnak is gratulálok, mert az első félidőben jobb volt, aminek az lehetett az oka, hogy egy hónapja nem játszottunk igazi tétmeccset. A másodikban sikerült sebességet váltanunk, ami elégnek bizonyult. A győzelmünk kétség kívül megérdemelt, elég ha a meg nem adott gólunkra vagy éppen Gróf minimum három óriási bravúrjára gondolunk” – mondta Marko Nikolics.

A Honvéd az első félidőben ki tudta használni, hogy a Vidi átalussza a 45 percet. A fordulás után viszont a kispestiektől a gólszerzőhöz, a Svájcba igazoló Holenderhez hasonlóan búcsúzó Gróf Dávid egyedül nem tudta megmenteni csapatát. „Az első félidőben az történt, amit szerettünk volna. Több lehetőségünk is volt a büntetőn kívül is. A gólokat figyelmetlenségből kaptuk, pedig felhívtam a figyelmet, hogy a Vidi életveszélyes a rögzített szituációkból, mégis ebből kaptuk mindkét gólt. Ennek ellenére gratulálok a csapatnak az egész éves teljesítményhez, mert úgy sikerült elérni a célként kitűzött nemzetközi kupaszereplést, hogy decemberig nyolc meghatározó játékosunk távozott, így ez a kupagyőzelem csak hab lett volna a tortán” – mondta a kispestiek vezetőedzője, Supka Attila.

A lefújás után mindkét tábor indulatosan szidta a játékvezetőt, Iványi Zoltánt, a győztesek egy meg nem adott, szerintük szabályos gólt, a vesztesek egy, az egyenlítő gól előtt vélt szabálytalanságot, illetve a csereengedély késve megadását kérték leginkább számon a bírón.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom