Sport

A női élmezőny csupán az olimpiai bajnok Kozák Danuta hátát figyelhette Szolnokon

Kajak–kenu világbajnoki válogató

Háromból három: Kozák Danuta hibátlan mérleggel zárta az első idei kajak–kenu-válogatót Szolnokon. Az ötszörös olimpiai bajnok kajakos a két egyes után Kárász Annával párosban is nagy fölénnyel tudott győzni 500 méteren.

Hiába fogadkozott Csipes Tamara és Medveczky Erika, nem tudták megszorítani a világbajnoki címvédő kettőst. Nem nagyon járok el sehova, csak az edzésekkel és a családommal foglalkozom, nem fér más az életembe – mondta a kiváló hétvégi szerepléséről Kozák Danuta. Csipes három ezüstérem után ezer méteren jól taktikázva, nagy hajrával legyőzte a világbajnoki címvédő Bodonyi Dórát. A férfikajakos mezőnyben Kopasz Bálint az 1000 után 500-on is a leggyorsabb volt, míg ugyanezen a távon a négyes összeállítása szempontjából fontos páros versenyben a Nádas Bence, Tótka Sándor kettős nyert. A női kenusok olimpiai számában Balla Virág és Devecseriné Takács Kincső hat-hét hajóval verte a mezőnyt, és az utolsó napon Balla 500 méter egyesben is nyert. A férfi kenusok 1000 méteres döntőjében Kiss Tamás 83 ezredmásodperccel előzte meg riválisát, Bodonyi Andrást.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom