Sport

Mobilmánia

Korner

Az élsportolókat is elkapta a mobilozási láz. Ma már nagyon sokan rendszeresen használják okostelefonjukat többek között arra, hogy az Instán vagy a Facebookon megörökítsék magukat és gondolataikat edzés előtt és/vagy után, de akár egy-egy verseny szünetében is.

De hogy valaki a küzdőtérrre magával vigye a készülékét, az már mégiscsak túlzás! Pedig ez történt a portugál Anri Egutidzével a minap az azerbajdzsáni cselgáncsvilágkupán a 81 kg-osok versenyében. A 23 éves grúz származású dzsúdós a svéd Robin Pacekkel mérkőzött, aki épp fogást keresett a cselgáncsruháján (dzsudogi), amikor egyszer csak kipottyant a mobiltelefonja a szőnyegre (tatami). A közönség hahotázni kezdett, a meglepett bíró pedig, jobb ötlete nem lévén, és mivel a szabály se rendelkezik ilyesmiről, leléptette (kejkoku) Egutidzét. A nemzetközi szövetség Twitteren számolt be a meghökkentő esetről, amit természetesen felkapott a közösségi média. Az egyik felhasználó nagyon szellemesen azt írta, talán meg akarta osztani a szívritmusát és a kalóriafogyasztását a Google Health alkalmazás segítségével. Más szerint testközeli közvetítésre vágyott. Pedig simán csak a ruhájában felejtette.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom