Sport

Kozák Danuta nagy fölénnyel nyert Szolnokon

Válogató a szegedi vb-re

A majdnem féléves versenyszünet után végre egy kis izgalom: csütörtökön elkezdődött az első válogatóverseny legjobb kajakosaink és kenusaink számára az augusztusi olimpiai kvalifikációs szegedi világbajnokságra.

Méghozzá mindjárt a két legfontosabb számmal, a női kajak egyes 500 méterrel, és a férfi kajak 400-zal, amelynek eredményét Hüttner Csaba szövetségi kapitány figyelembe veszi a négyesek összeállításnál. Az ötszörös olimpiai bajnok Kozák Danuta (UTE) már idei első versenyén jelezte hazai kihívóinak, hogy a trónját nem adja át, nagyon meggyőző versenyzéssel nyert. A második az ugyancsak olimpiai bajnok Csipes Tamara (Honvéd) lett, mögötte honvédos klubtársa, Medveczky Erika ért be harmadikként. Meglepetésre a világbajnok Kárász Anna (Szeged) a hatodik lett, míg a hosszú kihagyás után visszatérő, háromszoros ötkarikás aranyérmes Szabó Gabriella (Honvéd), valamint a kétszeres olimpiai bajnok Fazekas-Zur Krisztina (Győr) nem jutott be az A döntőbe. A férfi kajakosok 400 méteres fináléját Tótka Sándor (UTE) nyerte, mindössze 28 ezredmásodperccel előzte meg a szegedi Nádas Bencét.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom