Sport

A következő vb-n még „csak” 32 csapat vehet részt

Döntött a FIFA

Végleg eldőlt, hogy a három év múlva esedékes, 2022-es, katari világbajnokságon harminckét csapat vehet részt. Ez azt jelenti, hogy a korábbi „kósza” tervekkel ellentétben erre a tornára még nem emelik fel a mezőny létszámát 48-ra.

Az összes érintett fél részvételével végzett alapos és átfogó konzultációs folyamat után azt a következtetést vontuk le, hogy a jelenlegi körülmények között egy ilyen javaslatot nem lehet most végrehajtani – olvasható a nemzetközi szövetség (FIFA) szerdai közleményében. A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség 2017 januárjában döntött arról, hogy a 2026-os világbajnokságtól kezdve 48 csapatosra bővíti az eddig 32-es mezőnyt. Gianni Infantino elnök szerette volna, ha már a következő torna előtt végbemegy a változás, de a bővítés esetén Katarnak szüksége lett volna legalább egy társrendezőre. A környékbeli országokkal, az aktuális politikai helyzet miatt, ez szinte elképzelhetetlen jelenleg. A mostaniakból következően 2026-ban lesz először 48 csapat a vb-n, amelyet akkor az Egyesült Államokban, Kanadában és Mexikóban rendeznek.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom