Sport

Pep Guardiolát is hírbe hozták a Juventusszal

Labdarúgás. A Manchester Cityvel tavasszal három hazai serleget is megnyerő katalán edző Milánóban találkozott az olasz bajnokcsapat sportigazgatójával

Felkavarta a világsajtót az a hír, hogy Pep Guardiola találkozott a Juventus sportigazgatójával, Fabio Paraticivel Milánóban. Az utóbbi tíz év (egyik) legsikeresebb klubedzőjét azonnal hírbe hozták az olasz bajnokkal, amely edzőt keres.

Pep Guardiolát is hírbe hozták a Juventusszal
Pep Guardiola az FA-kupával
Fotó: AFP/Daniel Leal-Olivas

A Juventus kispadja egyelőre üres, miután a torinói klubot öt idényen át dirigáló Massimiliano Allegri távozik. Azonnal talált a sajtó néhány megfelelő jelöltet, Simone Inza­ghi, Szinisa Mihajlovics vagy akár a Chelsea-től (vélhetően) búcsúzó Maurizio Sarri egy­aránt a „megszerezhető” kategóriába tartozik. A La Gazzetta dello Sport és a Tuttosport az ügy kapcsán arról írt, hogy Zinedine Zidane, Mau­ricio Pochettino és Pep Guardiola egyaránt csak az álmok szintjén emlegethető.

Ugyanakkor miután Guardiola Milánóban találkozott a „zebrák” sportigazgatójával, azonnal megindult a találgatás. Mi másért randevúzhattak volna? Igaz, a 21. században még nem volt arra példa, hogy valaki a hazai fronton legsikeresebb angol klubból önként egy olasz kispadjára igazoljon. Mindazonáltal a racionalitás nagy úr, s rögtön akadtak, akik észérveket hoztak amellett, miért is érné meg Guardiolának a váltás. Az egyik változat szerint Pep Guardiolát leginkább a Bajnokok Ligájában való jó szereplés érdekli, hiszen ebben a sorozatban, különösen a Bayern Münchennel és a Manchester Cityvel az országos sorozatokban elért titulusokkal összevetve, nem volt sikeres. Attól pedig személy szerint nagyon tart – így szólnak a hírek –, hogy a Manchester Cityt kizárják a BL-ből az elkövetett pénzügyi szabálytalanságok miatt, ekkor pedig biztosan nem javíthatja a mérlegét.

A másik szál kicsit cáfolja a „sztáredzőt leginkább a BL érdekli” tételt, ellenben kifejezetten Olaszországhoz kapcsolja. Ismert, hogy a Cityvel elért mostani sikereivel ő lett az első edző, aki a spanyol, a német és az angol bajnokságban is megvédte a címét. Múlt szombaton, amikor csapata 6–0-ra kiütötte a Watfordot az FA-kupa döntőjében, újabb elsőséget szerzett: csak ő tudott eddig „duplázni”, azaz azonos szezonban bajnoki és kupaelsőséget is szerezni Spanyolországban, Németországban és Angliában is. Nyilván örömére szolgálna a három ligához még a nagy presztízsű olaszt melléilleszteni.Az olasz sajtó egyelőre óvatos, az újságírók szerint nem időszerű, hogy Guardiola elhagyja a Manchester Cityt.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom