Sport

Soha nem látott léptékű fejlesztések a Maty-éren

Elkezdődött a visszaszámlálás Szegeden

Száz nap múlva kezdődik a Szeged melletti, felújított Maty-éri pályán az olimpiai kvalifikációs kajak–kenu-világbajnokság.

Az építkezés ugyan még nem fejeződött be, de Schmidt Gábor, a magyar szövetség (MKKSZ) elnöke a szerdai sajtótájékoztatón elmondta: „A kormány támogatásával rendben zajlik a Maty-éri létesítményben a pálya történetének legnagyobb fejlesztése, amelynek eredményeként teljesen megújul a központ, és új távlatok nyílnak a hasznosítás tekintetében.” Hüttner Csaba, a magyar válogatott szövetségi kapitánya kijelentette: elsődleges céljuk a jövő évi tokiói nyári játékokon való sikeres szereplés, a szegedi vb pedig az olimpiáig vezető út legfontosabb állomása lesz. Szerinte három szakágban reális esély van arra, hogy versenyzőink minden megszerezhető kvótát megszerezzenek már Szegeden. Már nyolcvan ország nevezett a világbajnokságra, amelyet augusztus 21. és 25. között rendeznek a Maty-éren.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom