Sport

Győzelmeinek és időeredményeinek is örülhetett Hosszú Katinka

Versenyúszás a dollármilliókért

Jól mutatkozott be és közönségsikert aratott a Nemzetközi Úszószövetség új versenye, a Bajnokok Sorozata a Duna Arénában.

A befejező napon a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka 200 méter pillangón, 100 méter háton és 200 méter vegyesen is győzött, ráadásul mindhárom futamban kiváló időkkel. Hosszú 200 méter pillangón 2:06.62 perccel, a világ idei legjobbjával nyert, itt Kapás Boglárka 2:07.67-tel a harmadik lett. Ezt követően 100 méter háton, majd 200 méter vegyesen is az idény harmadik eredményével lett első. „Nagyon elégedett vagyok, különösképpen
a 200 vegyesen úszott időmmel, hiszen az már a harmadik versenyem volt. Rengeteg apró dologban tudtam most előrelépni, és úgy érzem, ennek meg is van az eredménye, bár most még magamat is megleptem kicsit” – nyilatkozta Hosszú, aki a kínai és budapesti viadal után a összesített éremtáblázaton a második helyen áll hat arany-, két ezüst- és egy bronzérmével. A svéd Sarah Sjöström vezet kilenc elsőséggel és három második helyezéssel.  A 3,9 millió dollár összdíjazású elit sorozatban Hosszú eddigi pénzjutalma 92 ezer dollár.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom