Gazdaság

A beruházás, amely népszerűvé teheti a környék ingatlanpiacát

A XIV. kerületben található Rákosrendező pályaudvart övező, 130 hektáros területen egy bevásárló- és szórakoztatóközpont, parkok, irodák, szolgáltatások sora és lakóingatlanok épülhetnek

A Rákosrendező pályaudvar környékére tervezett új városközpont tovább emelheti a keresletet Zugló és a határos kerületek ingatlanpiacán, és átrendezheti a luxusingatlan-piacot is – tájékoztatta az MTI-t szerdán az Otpotthon.hu.

A beruházás, amely népszerűvé teheti a környék ingatlanpiacát
Képünk illusztráció
Fotó: MH-archív/Bodnár Patrícia

Az Otpotthon.hu adatai szerint már most is fokozott az érdeklődés a IV. a XIII., a XIV. és a XV. kerületben, és a beruházás további vonzerőt jelenthet a lakást keresők számára – közölték.

A kerületek közül a legtöbben Újpesten, a harmadik legtöbbet a XIII. kerületben keresnek lakást, Zugló pedig a hetedik legnépszerűbb célpont – közölték.

A vizsgált négy kerület közül a IV. és a XV. kerületben az újépítési ingatlanok négyzetméterára 39,4 illetve 32 százalékkal maradt az 1,54 millió forintos budapesti átlag alatt 2023-ban, a zuglói 1,45 millió forintos átlagár pedig 3,2 százalékkal alacsonyabb a fővárosi átlagnál. A XIII. kerületi újépítésű lakások 1,76 millió forintos átlagos négyzetméterára mintegy 15 százalékkal haladja meg a budapesti szintet.

A prémium lakásokkal tovább növekedhet a luxusingatlan-piac, amely a magyarországi ingatlanállomány mintegy egy százalékát teszi ki – írták.

A XIV. kerületben található Rákosrendező pályaudvart övező 130 hektáros területen egy bevásárló- és szórakoztatóközpont, parkok, irodák, szolgáltatások sora és lakóingatlanok épülhetnek. A korábbi beszámolók szerint a beruházás összértéke elérheti az ötmilliárd dollárt.

Az Otpotthon.hu hazai ingatlanhirdetési portál tulajdonosa és üzemeltetője az OTP Bank Nyrt., százszázalékos leányvállalata, az OTP Otthonmegoldások Kft.

Kapcsolódó írásaink