Kultúra

Megmentik Leonardo Utolsó vacsoráját

Egymillió euróval, azaz mintegy 314 millió forinttal finanszírozza Leonardo da Vinci Utolsó vacsora című freskójának legkorszerűbb megőrzési munkálatait az egyik olasz élelmiszerboltlánc.

Utolso-vacsora
(Forrás: Wikipedia)

Oscar Farinetti, az Eataly vezetője a műalkotás megőrzésével kapcsolatos tervet  Dario Franceschini kulturális miniszter társaságában jelentette be Milánóban. A restaurációs munkák mellett megtisztítják a levegőt a milánói Santa Maria delle Grazie kolostor refektóriumába. A kolostor mikroklímájának szabályozásával nemcsak a freskó időtállóságát javítják, de azt is lehetővé teszik, hogy ezután több látogató csodálhassa meg a művet. Eddig egyszerre 25 embert engedtek be, ráadásul a helyet jó előre le kellett foglalni.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom