Kultúra

Celldömölki színitársulat nyert a komlói szemlén

Amatőr teátrumok találkozója

A Soltis Lajos Színház előadása nyerte a negyedik Komlói Amatőr Színházi Találkozó (KASZT) fődíját. A szakmai zsűrit Hűvösvölgyi Ildikó Kossuth-díjas színművész vezette, a testület a KASZT-fődíját a celldömölki társulat Szentivánéji álom című előadásának ítélte oda.

A távirati iroda jelentése emlékeztet arra, hogy a Soltis Lajos Színház tavaly is megnyerte a komlói fesztivált, akkor a Vaknyugat című előadásukkal. Az idei találkozón a második helyezett a győri RÉV Színház és az inárcsi KB35 csoport koprodukciója, az Othello lett. A harmadik helyet pedig a komlói Súgólyuk Egyesület Még egyszer hátulról című darabja szerezte meg. A legjobb rendező elismerését Nagy Péter István, a celldömölkiek előadásának rendezője kapta.

A legjobb férfi főszereplőnek Nagy Zsoltot választották, az Othellóban nyújtott alakításáért, a legjobb női főszereplő címet Törsök Márta, a székesfehérvári Szabad Színház tagja nyerte el a Római karneválban mutatott játékáért.

A legjobb mellékszereplő Ákli Krisztián, a pécsi Escargo Hajója társulat tagja lett. Különdíjban részesült az Escargo Hajója csoport a Büntető című produkcióért és az érmihályfalvi MÓKA színjátszó kör Az ördög című előadásért. A május 31. és június 3. között megrendezett eseményen tizenegy csoport mutatkozott be. Hoppál Péter, a térség fideszes országgyűlési képviselője, a KASZT fővédnöke hangsúlyozta, hogy a jövőben is szeretnék megtartani a fesztivál eddig elért színvonalát, fordulatszámát.