Kultúra

Bob Dylan elfogadja az irodalmi Nobel-díjat

„A Nobel-díj hírétől nem tudtam szóhoz jutni” – mondta Bob Dylan amerikai dalszerző, énekes Sara Daniusnak, az elismerést odaítélő svéd akadémia titkárának, amikor felhívta telefonon, és közölte, hogy átveszi az október 13-án neki ítélt irodalmi elismerést – írja az MTI, amely hozzáteszi, Dylan elfogadja az irodalmi Nobel-díjat, bár az elmúlt napokban számtalan helyen lehetett olvasni arról, hogy visszautasítja.

Bob-Dylan
(Fotó: REUTERS/Ki Price)

A Svéd Akadémia honlapján pénteken jelent meg az erről szóló közlemény, az azonban egyelőre nem dőlt el, hogy Dylan elmegy-e a december 10-i díjátadóra Stockholmba. Ugyanakkor a The Telegraph című brit lapban megjelent interjúban azt mondta, mindenképpen el akar menni.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom