Kultúra

Visszaadják a művészetnek Hédervárát

Visszakerült jogos tulajdonosához, a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft.-hez (MANK) a Héderváry-kastély – jelentette a távirati iroda.

Az egykor alkotóházként működő épületet a MANK jogelődje, a közalapítvány 2002-ben bérbe adta egy vállalkozónak, aki kastélyszállóként működtette, ám a bérlet lejárta után nem adta vissza a tulajdonosnak. Az utóbbi négy évben pereskedés zajlott, amelynek eredményeként újra a MANK kezelheti a kastélyt. A korábban többször felújított épületben a testület szerint a vállalkozó sok mindent leszereltetett, így most alkalmatlan a használatra. A parkot is elhanyagolták a MANK szerint, s többéves munka kell ahhoz, hogy újra a nyugat-magyarországi művészeti élet fontos központjává válhasson a helyszín – közölték.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom