Kultúra

Virtuózok, határkeresők, kísérletezők a főváros legszínesebb fesztiválján

CAFe Budapest – új cirkusz, film, zene és tánc egy helyen

Komoly- és könnyűzene mellett dzsessz, tánc, kortárs zene és opera, színház és új cirkusz, képzőművészet, divat és dizájn, irodalmi program és fotókiállítás várja az érdeklődőket október 19-ig az új formában és új arculattal jelentkező CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztiválon. A gazdag kínálatnak köszönhetően mindenki talál magának megfelelő programot, mi most a zenei események közül válogatunk.

Objektum doboz

Október 17-én a Várallyay Petra-trió lép színpadra, amely egy egészen sajátos produkció, hiszen Petra hegedűn és billentyűsökön is játszik, majd a zárónapon, október 19-én a német punkdíva, Nina Hagen mozgatja meg a közönséget.

Bércesi Barbara továbbá hangsúlyozta, a dzsessz közönsége fiatalításra szorul, ezért fontos, hogy felnyissák az újabb generációk szemét, tágítsák zenei érdeklődésüket. A dzsessz népszerűsítésének pedig egyik útja lehet, ha azok a friss, modern elgondolású zenekarok mutathatják meg magukat, amelyek a populáris zenei irányokat beemelik ebbe a műfajba.

A CAFe ideje alatt is érdemes nyitott szemmel és füllel járni Budapest utcáin is, hiszen bármikor hangversenyteremmé változhat egy tér, mozivászonná egy tűzfal, színházzá egy kirakat, táncparketté egy buszmegálló. Vonósnégyesek játszanak popzenét a macskaköves utcákon, de az is lehet, hogy balett-táncosok piruetteznek át a zebrán mellettünk, vagy kórusok szórakoztatják a villamosra várókat.

A részletes programot itt találja.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom