Kultúra

Világhírű szakemberek a szolnoki filmszemlén

Képzőművészeti témák mentén

Peter Greenaway brit filmrendező lesz a sztárvendége a ma kezdődő és vasárnapig tartó szolnoki Alexandre Trauner ART/FILM Fesztiválnak. A képzőművészeti témájú filmekre fókuszáló mustrán mesterkurzusok, workshopok is lesznek a szolnoki TISZApART moziban.

 Demeter István fesztiváligazgató tegnap az M1-en a távirati iroda tudósítása szerint elmondta: csaknem fél évszázados a szemle, az idén először a magyar származású képzőművész és Oscar-díjas díszlettervező, Alexandre Trauner neve alatt fut, tekintve, hogy milyen fontos szerepe van az épített díszleteknek a filmekben. A látványtervezői mesterkurzusokat mások mellett Rajk László, az Oscar-díjas Allan Starski és Didier Naert tartja majd. Demeter István a tematikával kapcsolatosan kiemelte, a fesztivál sztárvendége, a pénteken mesterkurzust tartó 76 éves Peter Greenaway festőként kezdte pályáját, filmjeiben pedig nagyon fontos szerepe van a látványnak.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom