Kultúra

Vándorszínházak és meglepetések

A jövő héten kezdődik a soproni VOLT Fesztivál

Néhány név a Magyarországra készülő nemzetközi sztárok névsorából: Linkin Park, Pendulum, Paramore. Ők a jövő héten az idén huszonöt éves soproni VOLT Fesztivál legnagyobb érdeklődéssel várt külföldi vendégei lesznek.

De még az érkezésük előtt, hétfőn, a rendezvény nulladik napján tartják meg a Petőfi Zenei Díj díjátadó gálaestjét. A fesztivál szervezői az idén több újdonsággal is készülnek, amelyek egy része minden bizonnyal váratlanul éri majd a látogatókat.

A szervezők idei újításai a színház felé mozdultak el, így a fesztiválozók mellett az úgynevezett kis utcaszínházak társulatai is benépesítik a rendezvényterületet. A Szigeten már évek óta jelenlévő, sajátságos színfoltot képviselő formációk akármelyik hőségtől bágyadt kora délutánt képesek hangulatossá tenni.

Hét társulat érkezik Sopronba, közülük most a legizgalmasabbakat emeljük ki. A brit Acrojou csoport látványos kortárs cirkuszi produkciójában akrobatikus és színházi elemek keverednek. Darabja szerelmi történetet mutat be, a cselekmény egy folyamatosan mozgásban lévő kerék belsejében játszódik. Az Always Drinking Marching Band egy gyalogos, vándor-utcazenekar, amelynek tagjai időről időre a legváratlanabb helyszíneken tűnnek fel és rögtönöznek bohókás, lenyűgöző bulit.

A magyar Karzat Színház a Megy a gőzös című produkcióval érkezik a VOLT Fesztiválra: a csoport hazánk legnagyobb utazó társulata, az előadásában pedig éneklő-zenélő kisvasút elevenedik meg, és indul útnak a fesztivál területén. A lengyel Teatr Gry I Ludzie gólyalábasai saját gyártású járgányaikon robognak körbe a Lővér kempingben, megidézve azt a korszakot, amelyben az ipari forradalom és a technológiai fejlesztések szolgáltatták a legtöbb beszédtémát.

A Civil Zónában gyermekprogramok várják a legkisebbeket – amíg a szülők békésen buliznak –, lesz játszóház, bábszínház, kézműves foglalkozás. Az érdeklődőknek szerveznek fesztiváltúrát is, amelyen be lehet lesni a nagyszínpadok mögötti részre, oda, ahol a zenészek felkészülnek a fellépésre. A program érdekessége, hogy ezen csak tizenkét évnél fiatalabbak vehetnek részt.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom