Kultúra

Újdonságokkal készül a tizedik Ördögkatlan

Augusztus 1-jétől 5-ig tart az idén a négy dél-baranyai településen megrendezett Ördögkatlan: a jubileumi, tizedik alkalommal sorra kerülő fesztiválon az újdonságok mellett visszatekintenek az elmúlt tíz évre is – mondta a távirati iroda tudósítása szerint a tegnapi beharangozó sajtótájékoztatón Bérczes László főszervező.

Felidézte, hogy 2008-ban a néhai zenész, Cseh Tamás mint a program első védnöke nyitotta meg az első Ördögkatlant, amely kis fesztiválként indult, de az évek alatt a lelkes szervezőcsapatnak köszönhetően kiteljesedett és „megnőtt”.

Az elmúlt évek felidézése mellett az idén is több olyan produkció lesz, amely csak itt lesz látható, hangsúlyozta a főszervező. A jubileumi programban szerepel Verdi Requiemjének nagyszabású előadása, egy Cseh Tamás–Leonard Cohen-emlékkoncert, jön a francia Galapiat kortárs cirkuszi társulat, az Ukrán Udvar házigazdája Both Miklós lesz, koncertet ad mások mellett a Quimby, a Kiscsillag, Lajkó Félix és Alexander Balanescu. Levetítik és színházban is előadják Hajdu Szabolcs Ernelláék Farkaséknál című alkotását, valamint felolvasást tart új regényéből Krasznahorkai László is, ők ketten az idei díszvendégek.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom