Kultúra

Több hónapos színházi turnéra indul Sir Ian McKellen közelgő 80. születésnapja alkalmából

„Azzal ünneplem 80. születésnapomat, hogy szólóshow-val turnézom olyan színházakban, amelyeket jól ismerek, és olyanokban, amelyeket kevésbé”

Több hónapos színházi turnéra indul Sir Ian McKellen brit színészóriás közelgő, jövő évi 80. születésnapja alkalmából, az előadásokon rajongóit is színpadra hívja.

"Azzal ünneplem 80. születésnapomat, hogy szólóshow-val turnézom olyan színházakban, amelyeket jól ismerek, és olyanokban, amelyeket kevésbé" - jelentette be honlapján McKellen, hozzátéve, hogy mindig is izgalmasnak tartotta az élő színházat. 

A kétszeres Oscar-jelölt színész január végétől csak Londonban 20 különböző színházban lép fel Tolkien, Shakespeare and You! című szólóelőadásával, amelyben Shakespeare-darabokon kívül részleteket idéz fel A Gyűrűk ura- és a Hobbit-trilógiákból is, amelyekben Gandalf, a varázsló szerepét alakította. 

Az előadás Gandalffal kezdődik és valószínűleg azzal zárul, hogy valakit a színpadra invitálok közös szereplésre - írta weboldalán a színész, aki május 25-én tölti be 80. életévét. 

A nagy-britanniai turné szeptember közepéig tart.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom