Kultúra

Tetten ért szavak a színpadon

Dupla előadással készül a Pilvaker

A március 15-én duplázó, Szabó Simon rendezésében színpadra kerülő Pilvaker igyekszik harmonikus egésszé gyúrni a rap, a zene és a színház világából kölcsönzött elemeket. Ennek megfelelően a már jól ismert szövegfaragók mellett énekesekkel és színészekkel is bővül a csapat.

A Szavak Forradalma nem tér le az eredeti csapásirányról, vagyis nem szorul majd háttérbe a rap-köntösbe bújtatott költészet, ugyanakkor színesedik az idei előadás, mind a zenei alapot, mind a megvalósítást tekintve, köszönhető ez többek között az aktuális produkció színpadra álmodójának, Szabó Simonnak. A csapatot fellépőként már tavaly is erősítő színész-rendező saját bevallása szerint szívesen tett eleget a felkérésnek, és nem titkolt szándéka volt az előadás felépítésekor, hogy a színházi elemeket is középpontba állítsa, éppen ezért az eddigieknél több színészt vont be a produkcióba. Köztük van a filmes és színpadi munkáiról is ismert Hámori Gabriella, valamint Szabó Kimmel Tamás, akinek neve szintén ismerősen cseng a nagyközönségnek.

A Pilvaker idén is dupla előadással készül, március 15-én 18.00-kor, illetve 21.00-kor tekintheti meg a közönség A Szavak Forradalmát.

A zenei vonalat erősíti a Margaret Island fiatal énekesnője, Lábas Viki valamint a Punnany Massifból ismert hang, Meszes Balázs is. És ha már Punnany, a csapat alapító tagja, Felcser Máté ugyancsak az idén debütál, csatlakozva ezzel a már veterán pilvakeres, szintén Punnany-s Wolfie-hoz. Természetesen színpadra lép a többi raphuszár is, úgymint Flour, Halott Pénz, Diaz, Deego vagy Fura Csé.

A (rím)faragás mesterei

A csapat az előadásig sem tétlen, a próbák mellett egyéb feladatokra is jut idő. Az első idei, a Szavak Forradalmához készített projektet (talán nem meglepő) Juhász Gyula Szavak című verse ihlette, amelyhez a fiúk egy barkácsműhelyben rögzítették az aláfestést biztosító hangokat. „A felvett audiós zajokból készítettünk egy dalt, és erre mennek most fel a rappek” – magyarázta a dalhoz készült klip forgatása közben Felcser Máté. Ráday Dávid, a helyszínként szolgáló Technika Barkács Műhelyt is működtető Hello Wood alkotó közösség egyik vezetője kifejtette: a betűkészítésből kiindulva adta magát az ötlet, hogy a zenében a fúrás-faragás hangjai elevenedjenek meg.

Objektum doboz