Kultúra

Teltházas koncertjük után újra Magyarországra látogat a Son Lux

Az experimentális indie zenekar október elején lép fel az Akváriumban

Ha máshonnan nem is, az Easy című számuk miatt biztosan hallott minden indierajongó az amerikai Son Lux-ról, akik ismét Magyarországra látogatnak, hogy megmutassák, milyen is a műfajilag tökéletesen behatárolhatatlan muzsika.

A projekt középpontjában a denveri születésű Ryan Lott áll, akinek a nevéhez ugyanúgy kötődik egy sereg reklámzene, mint egy maréknyi játékfilm-soundtrack is. A csapat háromfős (Lott, Rafiq Bhatia és Ian Chang), mindannyian szerzőként és zenészként is hozzájárulnak ahhoz az utazáshoz, amin álomszerű albumaik kalauzolnak. 

A magyar közönségnek nem ismeretlen a banda, márciusban is felléptek a Dürerben, a szakma elismerését pedig mi sem példázza jobban, mint hogy napjaink egyik legkülönlegesebb fiatal női előadója, Lorde is feldolgozta egy dalukat, Woodkid pedig közösen adott velük koncertet. 

A zenekar év elején jelentette meg Brighter Wounds című ötödik stúdióalbumát, melyben igazán kicsi, intim zenei pillanatoktól jut el a hallgató a szinte monumentális, filmzenékre emlékeztető alkotásokig. A közönség gyakran írja le a banda koncerjeit életreszóló eseményként, kiemelve, hogy zenéjük még jobban szól élőben, mint a lemezeken, és eksztatikus élményekkel távoztak a helyszínről. Az együttes kiválóan építgeti magát az utóbbi években, de az Easy óta igazán áttörő sikert nem értek el egy számukkal sem, ez talán nagyban köszönhető annak, hogy albumaik egészként működnek jól, nincsenek egy-egy számra kihegyezve, ellentétben számos más, akár az indie palettáján alkotó előadókéval.

Nem kell csüggednie azoknak, akik lemaradtak a Son Lux-ról az elmúlt években, október 8-án az Akvárium Klubban lép fel a trió. Érdemes hamar beszerezni a jegyeket, mert az elmúlt alkalmak tanúsága szerint az utolsó napokban már nem igazán lehet megoldani, hogy beférjünk a koncertre, most viszont lehetőség van arra, hogy egy kiemelkedő együttest még a szélesebb körben való befutásuk előtt láthassunk karnyújtásnyira.

Egy kis ízelítő a csapat zenéjéből:

Objektum doboz

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom