Kultúra

Táncfesztivál: két nemzetközi előadás is lesz

Gazdag programmal várja a közönséget február 24. és március 3. között a Budapest Táncfesztivál: két nemzetközi előadás mellett két budapesti bemutató, két kamaradarab, két koprodukciós bemutató és tánc/színházi nevelési előadás is szerepel a programban.

Ertl Péter, a fesztivált szervező Nemzeti Táncszínház igazgatója az esemény szerdai sajtótájékoztatóján elmondta: a rendezvénynek a Műpa és a MOM Kulturális Központ színházterme és kupolája ad otthont, a tánc/színházi nevelési program helyszíne a Bethlen Téri Színház.

Kiemelte: a fesztivált a Les Ballets Trockadero de Monte Carlo nyitja meg, a produkció február 24-én és 25-én látható. Angelin Preljocaj társulata, a Ballet Preljocaj is Budapestre érkezik: a Spectral Evidence és a La Stravaganza című műveket láthatja március 2-án és 3-án a közönség. Mindkét külföldi produkciónak a Műpa ad otthont.

A magyar produkciók között láthatjuk a Szegedi Kortárs Balett új koreográfiáját, Subjects címmel, és a Pécsi Balett bemutatóját, Bozsik Yvette koreográfiáját, A hattyúk tavát is.