Kultúra

Táncfesztivál a Millenáris parkban

Neves együttesek és szólisták lépnek majd fel szeptember 30-án

A néptánctól a baletten át a kortárs táncig csaknem ötven ingyenes előadás, emellett gyermekprogramok és performanszok is lesznek majd a szeptember 30-i Táncpark rendezvényen a budapesti Millenáris parkban.

A huszonöt éves Nemzeti Kulturális Alap jubileumi programsorozatot indít, ennek részeként a testület táncművészet kollégiuma és Imre Zoltán Programja szervezésé­ben szeptember 30-án Táncpark címmel tartanak rendezvényt a Millenáris Parkban. A balett, modern-, kortárs- és néptáncelőadások mellett performance-okkal és táncházzal is várják az érdeklődőket. Fellép majd mások mellett a Duna Művészegyüttes, a Magyar Nemzeti Balett, a Bozsik Yvette Társulat, a Frenák Pál Társulat, a Pécsi Balett, a Szegedi Kortárs Balett, a Győri Balett és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes, valamint Kőnig István, a Coincidance Táncszínház, a DanceLab, a Székesfehérvári Balett Színház, a Feledi Project, a Budapest Táncszínház, a Duna Táncműhely és a Duda Éva Társulat.

A közreműködők között van a Magyar Táncművészeti Egyetem, a Sivasakti Kalánanda Táncszínház, az Artman Egyesület, az Argentin Tangó Táncszínház, a Fitos Dezső Társulat és a FlamenCorazonArte Táncszínház.

A Millenáris három helyszínén zajló rendezvényen a látogatók bepillanthatnak a Nemzeti Táncszínház új, épülő otthonába is. A Családok Éve jegyében gyerekprogramok is lesznek, az est zárásaként pedig egy gálaesten köszöntik a negyedszázados Nemzeti Kulturális Alapot. A két házigazda Stohl Luca táncművész és Ertl Péter, a Nemzeti Táncszínház igazgatója lesz.

A szervezet megalapításának huszonötödik évfordulóján szeptember 23-tól a fővárosban és vidéken, valamint a határon túl számos rendezvény lesz majd, bemutatva az alap tevékenységét és eredményeit, valamint a kulturális élet azon területeit, ahol az intézmény működésének köszönhetően maradandó értékek, alkotások, művek születhettek és születnek ma is.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom