Kultúra

Színes programok a huszadik Gödöllői Hárfafesztiválon

Freddie Mercury-dalok

Műfaji sokszínűség jellemzi a 20. Gödöllői Hárfafesztivált. Vigh Andrea, a Gödöllői Nemzetközi Hárfafesztivál alapítója elmondta, hogy az október 14-ig tartó eseményen neves hárfaművészek mellett lesznek gyerekkoncertek, ritkán hallható hárfazenekar, valamint hárfakiállítás is.

 A hangszerkiállításon a legnevesebb hárfagyártók mutatkoznak be, lesz mások mellett trubadúr-, reneszánsz és kelta hárfa is. A programok közül kiemelte Szasa Boldacsev koncertjét, aki egyebek mellett Freddie Mercury és a Red Hot Chili Peppers szerzeményeit is előadja hárfán, írta az MTI. Hangsúlyosan szerepelnek a száz éve elhunyt Debussy művei. A koncerteknek a Gödöllői Királyi Kastély ad otthont, azonban a gálakoncertet október 14-én a Zeneakadémia Nagytermében tartják. A záróesten a régi idők zenéit és a teljesen kortársat is megszólaltató műsort hallhat a közönség.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom