Kultúra

Személyes történetek tárháza a Tabán Moziban

Ars Sacra Fesztivál

Szeptember 16-tól 23-ig az Ars Sacra Fesztivál részeként ingyenes filmvetítések várják az érdeklődőket a budapesti Tabán Moziban. Több mint negyven alkotás látható, nagyrészt dokumentumfilmek, de kisfilmek és játékfilmek is.

A sorozat a közelmúltban elhunyt néprajztudósról, Kallós Zoltán életéről és munkásságáról készült művel kezdődik. Megismerhető a Város Mindenkié csoport hajléktalanokért végzett munkája, a Palánta romasegítő hálózat, egy budapesti tanár csángókért végzett munkája, a szíriai háborúban a túlélésért küzdő keresztények élete, az utolsó józsefvárosi zsidó lakásimaház és a Teleki tér környékének története, a pesti rabbiképzés múltja és jelene, Weiss Manfréd családjának második világháborús megmenekülése, a Gulag-foglyok sorsa, valamint egy felvidéki magyar pap ötvenes évekbeli meghurcolásának története és egy apácának állt lány élete is.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom