Kultúra

Rosszkedvünk tele tündöklő nyárrá vált

Bemutatták a III. Richárdot a hét végéig tartó gyulai Shakespeare-fesztiválon

Bemutatták a III. Richárd című drámát Gyulán. A darabban Trill Zsolt (balra) játssza a címadó szereplőt, Hegedűs D. Géza (középen), Edwárdot és Trokán Nóra (jobbra) látható Anna szerepében.

III. Richárd 20160715
(Fotó: MTI -  Rosta Tibor)

William Shakespeare drámája a Gyulai Várszínházban került színre, a Shakespeare Fesztiválon mutatták be ifj. Vidnyánszky Attila rendezésében. A XII. Shakespeare Fesztivál július 17-ig tart, mások mellett egy japán, egy szlovák, egy ausztrál-angol és egy ukrán társulat is fellép. Párizs és New York után Gyulán mutatják be azt a 37 rövidfilmet, amelyet a Globe Színház készített Shakespeare halálának 400. évfordulója alkalmából. Az eredeti helyszíneken, neves színészekkel forgatott tízperces rövidfilmek a szerző összes művét feldolgozzák.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom