Kultúra

Rockzenével kombinált Messiás-passió

A reformáció ötszázadik évfordulójára meghirdetett emlékév alkalmából rockzenével kombinált oratorikus passiót rendez Messiás.ma címmel Várkonyi Mátyás Erkel Ferenc-díjas zeneszerző, rockzenész, a Rock Színház alapítója, a Generál együttes vezetője.

„Előadásunkkal egy olyan, cross-over jellegű, elektronikus zenével ötvözött színpadi művet kívánunk létrehozni, amelyben a szöveg értése megsokszorozza a zenei élmény hatását” – idézi a szervezők közleménye Várkonyi Mátyást. Az előadás Händel Messiás című remekművén alapul, és csaknem száz művész lép majd színpadra. A bemutató 2017. április 25-én lesz a Müpában, a Liszt Ferenc Kamarazenekar, valamint az Új Liszt Ferenc Kamarakórus közreműködésével.

A négy vezető szólista operaénekes lesz: Rácz Rita (szoprán), Balogh Eszter (alt), Csengeri Attila (tenor) és Gábor Géza (basszus). A más műfajokból érkező további fellépők között lesz Horváth Charlie, Karácsony János, Malek Andrea, Csuha Lajos, Földes Tamás, Makrai Pál, valamint Szemenyei János is. A színpadi koreográfiáért a Fodor Zoltán által vezetett Inversedance társulat felel, a produkció jelmeztervezője pedig Horváth Kata.

A Reformáció Emlékbizottság támogatásával megvalósuló budapesti bemutatót követően a szervezők tájékoztatása szerint az a terv, hogy további előadásokat tartanak majd vidéki helyszíneken is.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom