Kultúra

Rekordok döntögetésére készülnek a szervezők

Ilyen volt a Sziget mínusz egyedik napja

Hatalmas tömeg, hatalmas sorok, hatalmas érdeklődés – nagyjából így lehet jellemezni a Sziget Fesztivál nyitó (úgynevezett mínusz egyedik) napját. A szervezők mindenféle látogatottsági rekordok megdöntésére készülnek az idén, s úgy tűnik, nem alaptalanul.

Azt ugyanis, hogy még nem „igazi” Sziget van, csak abból lehet megállapítani, hogy nem minden színpad és programhelyszín kezdett üzemelni. De van Nagyszínpad, van Petőfi VOLT Terasz (a magyar fellépők elsődleges helyszíne), és természetesen kocsmasátrak, kiszolgáló egységek, üzemelnek a konyhát, sütödék is.

PUF
A Pál Utcai Fiúk Lecsójának sikerült minden gitárját generáljavításra küldeni

Nem volt viszont semmi gond a Blink 182 bulijával: feszes, energikus, gyors, ahogyan kell, akár meglepőnek is tekinthető rajongótáborral, jelentősen megugró bandapóló-eladással: ha első pillantásra kissé különösnek is tűnt, jó ötlet volt a szerződtetésük.

Aki nem szeretne kihagyni egy igazán ütős fesztiválnapot, s nem is akar egész héten a Szigeten lógni, az készüljön, ma érdemes kijönni: Ska-P lesz délután, este a tavalyi VOLT-on már bevizsgált Queens of the Stone Age következik, majd egy hatalmas stílusváltással a pécsi altrerock kultikus csapata, a 30Y következik, hogy az estét egy vidám keltapunk banda, a Paddy and the Rats, illetve fiatal követőik, a Scarlet zárja.

 

Két csatornán, három színpadról, hét napon át, napi kilenc órában élő közvetítésen keresztül is követheti a Sziget koncertjeit itt!