Kultúra

Primadonnák és Macskák Pécsett

Előadásokkal várják a színházlátogatókat a POSZT bemutatja programjain

Exkluzív előadásokkal és koncerttel várja a közönséget június 8. és 17. között A POSZT bemutatja című sorozat, amelyet a Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) versenyprogramjával párhuzamosan a pécsi Kodály Központban rendeznek meg – közölte a távirati iroda.

Az idén tizenhetedik alkalommal megszervezett pécsi fesztiválon a tavalyi sikereknek köszönhetően rendezik meg a versenyprogramon túl a további előadásokat a színházlátogatók és a színházi szakma képviselői számára. A nyitónapon, június 8-án a Boban Markovic Orkestar, Európa egyik legnépszerűbb fúvószenekara ad koncertet. Az együttes legutóbb több mint öt éve lépett fel Pécsett. Másnap este egy alkalommal látható a Pécs, a musical! című különleges produkció. A musicalekből ismert slágerekkel színesített improvizációs
kavalkád alapját Pécs városa és annak történetei, hagyományai adják. Az interaktív előadást a közönséggel együtt Balla Eszter, Szinetár Dóra, Feke Pál, Simon Kornél és a rendező Szente Vajk alakítja. A Győri Nemzeti Színház több száz előadást megért Primadonnák című bohózatát jú­nius 13-án tekinthetik meg az érdeklődők Járai Máté és Simon Kornél főszereplésével. Az amerikai komédiá­ban nőnek öltözött férfiak állnak a középpontban, a pénz mellett pedig a másik örök téma, a szerelem is szerepet játszik a színpadon. Pécsett először láthatja a közönség június 15-én a Madách Színház előadásában a világ egyik legnépszerűbb musicaljét, a Macskákat.