Kultúra

Nagy utcaszínház és cirkusz a Szigeten

Idén sem csak a zenéről szól a fesztivál

Az idén egy francia társulat, a Transe Express előadásával várja a közönséget a Nagy utcaszínház a Sziget Fesztiválon, ahol porondra lépnek a Cirque du Sziget sztárjai is.

Mù-©-Juan-Robert576x356
Foto: Juan Robert

A augusztus 10-e és 17-e között tartandó Sziget Fesztivál színpadain a világ kulturális életének leglátványosabb szeleteit mutatják be a szervezők. Így például, tíz évvel első szigetes fellépése után ismét a Hajógyárira látogat a Transe Express francia utcaszínházi társulat. Legújabb produkciójuk, a Mú című előadás varázslatos utazásra invitál Jules Verne világába, ahol a víz alatti mélységben, tűzön és levegőn át követhetik a nézők a társulat tagjait egészen a Holdig. A látványos produkció színészek, akrobaták, táncosok, énekesek, zenészek, színek és fények segítségével kalauzolja a közönséget a fantázia világába, térben és időben egyaránt.

A Transe Express szabadtéri előadásainak egyik előnye, hogy lényegesen közvetlenebb kapcsolat alakul ki a közönséggel, hiszen az egyes jelenetek a nézők előtt, körül és fölött játszódnak. A társulat nagyszabású produkciója augusztus 11-e és 15-e között minden este látható.

A Cirque du Sziget helyszínen egyedi produkciók és látványos előadások várják az közönséget. A tavalyi siker nyomán 2016-ban a cirkuszi előadások nem egy, hanem két, egyenként csaknem 640 néző befogadására alkalmas sátorban, valamint a mellettük felállított szabadtéri színpadon kapnak helyet.

A műsorba olyan nemzetközileg is elismert újcirkuszi társulatok produkciói kerültek be, mint a német Soap, az ausztrál Circa, a francia Marcel et ses droles de femmes, a kanadai Les Dudes vagy éppen a Quebeci Cirkusz Iskola közös estje a Baross Imre Artistaképző növendékeivel. A híres hazai cirkusztársulat, a Recirquel ugyancsak fellép a fesztiválon.

A Cirque du Sziget előadásait augusztus 11-tól 16-ig láthatják a fesztiválozók. A programok minden nap a szabadtéri színpadon kezdődnek, majd a két cirkuszi sátorban felváltva mutatják be a darabokat késő délután, valamint a nagyszínpad koncertjeit követően. A helyszín programját minden nap egy félórás tűzzsonglőr show zárja.

A részletes program a fesztivál hivatalos oldalán található meg.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom