Kultúra

Michelangelo-tárlat és Jordi Savall-koncert a jövő évi Budapesti Tavaszi Fesztiválon

Színház, képzőművészet, zene

Az állandó téma Liszt Ferenc öröksége, e mellé a jövő évi Budapesti Tavaszi Fesztiválon az orosz művészet csatlakozik – jelentette be tegnap Káel Csaba, a szervező operatív testület elnöke.

A távirati iroda tudósítása szerint a 2019. április 5–22. között megrendezendő eseménysorozatról a beharangozó sajtótájékoztatón kiemelte, hogy a nyitókoncert Muszorgszkij Hovanscsina című operájának koncertszerű bemutatója lesz, az eredetihez legközelebb álló, ritkán hallható verzióban. A fesztivál fellépői között lesz Kirill Gerstein zongoraművész, aki Liszt Faust-szimfóniáját játssza a Nemzeti Filharmonikusokkal, a világhírű máltai tenor, Joseph Calleja áriaesttel érkezik, Jordi Savall és régizenei együttese, az Hespèrion XXI pedig a kelet és a nyugat zenei örökségét összekötő kapcsokat mutatja be. Káel hangsúlyozta, hogy természetesen magyar világsztárok is szerepelnek a programban, például Snétberger Ferenc gitárművész, Kolonits Klára operaénekes, Zsoldos Bálint és Ránki Fülöp zongoraművészek. A képzőművészeti események közül kiemelte, hogy a Szépművészeti Múzeumban Michelangelo rajzaiból látható majd kiállítás. Bán Teodóra, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ ügyvezetője, az operatív testület tagja azt hangsúlyozta, hogy fővárosunk idegenforgalmában is igen fontos szerepet tölt be a fesztivál. Tájékoztatása szerint a kapcsolódó Art Week programra több mint nyolcvan múzeum és kiállítóhely készül. A táncművészeti kínálatból kiemelte: a Theater Basel balettegyüttese a Tevje című előadással érkezik, A Szél kapuja címmel új bemutatóra készül Goda Gábor és az Artus, és premiert tart Góbi Rita is. Káel Csaba és Bán Teodóra kérdésre válaszolva kiemelte, hogy a tavaszi programsorozat és az őszi CAFe fesztivál finanszírozása a kormány és a főváros megállapodásának köszönhetően garantált.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom